Erkka Leppänen (toim.): Praedor - Tarinoita Jaconiasta
ISBN 978-952-5722-67-3 (nid.)
ISBN 978-952-5722-68-0 (epub)
pehmeäkantinen
koko 13,5 cm * 19,5 cm
sivuja 313
julkaisuvuosi 2020
OVH: 20 €

KANSIKUVA (tekijä Petri Hiltunen)


OSTA KIRJA HOLVISTA TAI KAUPASTA ALLE OHJEVÄHITTÄiSHINNAN!

SÄHKÖKIRJA HOLVISTA, ELLIBSISTÄ TAI ELISA KIRJASTA

Jaconia, muinaisten velhojen luoma maailma keskellä Borvarian kirottua jättiläiskaupunkia, on täynnä mysteereitä, vaaroja ja yllätyksiä. Parhaiten siellä pärjäävät Jaconian kuuluisimmat asukkaat, praedorit, mutta seikkailijoiden ja sotureiden varjossa elää paljon arkisempaakin väkeä.

Tässä antologiassa pääsevät esiin tavalliset jaconialaiset, jotka yrittävät vältellä seikkailuita elämässään. Se on kuitenkin vaikeaa maailmassa, jossa demonit ovat todellisuutta, hirviö voi hypätä esiin nurkan takaa ja ikivanha taikuus saattaa herätä milloin tahansa. Kovan kohtalon voi kokea myös kanssaihmisten parissa, sillä Jaconiassa ryövärit ovat alituinen uhka omaisuudelle ja ruhtinaat eivät kaihda mitään keinoja hankkiakseen lisää valtaa.

Tarinoita Jaconiasta sisältää kaksitoista novellia, jotka sijoittuvat sarjakuvataiteilija Petri Hiltusen luomaan, roolipelistäkin tuttuun fantasiamaailmaan. Jokainen kirjoittaja täydentää omalta osaltaan mystistä ja samalla tutunoloista maailmaa, joka jälleen kerran osoittautuu kokoansa suuremmaksi.


Antologian sisältö:


JACONIAN KARTTA, johon on merkitty novellien aloituspaikat


KIRJAN ARVOSTELUJA:


"Praedor-tarinat ovat kehittyneet vuosien mittaan perinteisistä seikkailukertomuksista karskihkoiksi tummasävytteiseksi fantasiaksi, jossa käsitellään valtasuhteita, uskontoja, moraalia ja yksilön roolia yhteiskunnassa... Tällä kertaa kirjoittajat käyttävät entistä paremmin jaetun maailman mahdollisuuksia." - Antti Oikarinen, Tähtivaeltaja 4/2020

"En tälläkään kertaa ryhdy selostamaan novellien sisältöjä, ne ovat kaikki varsin laadukkaita ja hyvin luettavia tarinoita. Taso vaihtelee juuri sen verran kuin kirjoittajien erilaiset käsittelytavatkin, jotkut ovat kurinalaisempia kertojia kuin toiset. Useimmille itse juoniraknne on tärkein." - Harri Erkki, Portti 3/2020