Erkka Leppänen & Petri Hiltunen: Kirotun maan ritari
novellit: Erkka Leppänen
kuvitus: Petri Hiltunen
ISBN 978-952-5722-30-7
(nid.)
ISBN 978-952-5722-31-4 (epub)
pehmeäkantinen
koko B5 (176 mm * 250 mm)
sivuja 258
julkaisuvuosi: 2016

OVH: 20 €
Kansikuva
(tekijä Petri Hiltunen)


Kaupasta tai Holvista tilaajille luvassa myös kirjailijan nimikirjoitus kirjaan.

EPUB-SÄHKÖKIRJA SAATAVILLA HOLVISTA, AAVETAAJUUDELTA, ELISA KIRJASTA TAI ELLIBSISTÄ.


"Sanoit, että haluat päästä Artanten paratiisiin, mutta se tie on praedoreilta suljettu. Praedorit ovat ensimmäisinä jonossa helvetin porteilla. Et voi pitää sieluasi puhtaana, jos kätesi ovat veressä. Et voi olla sekä praedor että ritari."

Falac Valkosulka syntyi ja kasvoi ritariksi, mutta kohtalon käänteet ajoivat hänet praedoriksi: palkkasoturiksi ja seikkailijaksi, joka hankkii elantonsa ryöstelemällä Kirotun maan aarteita. Seikkaillessaan Jaconiassa ja Borvariassa hän kohtaa ystäviä ja vihollisia, rakkautta ja petoksia, rikkauksia ja hirviöitä. Jopa praedorina hän tahtoo elää kunniallisesti ja jumalansa opetusten mukaisesti, mutta voiko ritari selvitä ammatissa, jossa menestyvät vain tunteettomat, häikäilemättömät ja petolliset?

Erkka Leppänen on pitkän linjan roolipeli- ja fantasiaharrastaja, jonka tarinat ovat perinteitä kunnioittavaa miekkaa ja magiaa modernilla otteella. Kirotun maan ritari kokoaa kaikki hänen vanhat ja uudet praedor-novellinsa kronologiseen järjestykseen. Sarjakuvataiteilija Petri Hiltusen luoma Jaconia on harmaasävyinen fantasiamaailma, joka on tuttu Praedor-sarjakuvista sekä -roolipelistä ja monen muunkin kirjoittajan tarinoista. Falacin seikkailut ovat Hiltusen itsensä kuvittamia.


Kokoelma sisältää novellit
JACONIAN KARTTA, johon on merkitty jokaisen novellin summittainen lähtöpiste.

Falacin tarina jatkuu kirjassa Helmiruhtinaat.KIRJAN ARVOSTELUJA

Arvostelu Vuorileijonan varjossa -blogissa

Arvostelu Monttu-blogissa

Peitsa Suoniemen arvostelu Aavetaajuudella

Arvostelu Rossin lukucornerissa


"Kirjan kolmetoista tarinaa kertovat Falacin elämästä aina aloittelevan keltanokan ensimmäisestä keikasta parkkiintuneeksi praedoriksi. Vuosien mittaan tapahtumat, joihin Falac on voinut vaikuttaa tai sitten ei, muovaavat hänen persoonaansa. Tämä kehityskulku on toteutettu pienin elein, mutta varsin vakuuttavasti. Myös tarinoiden sivuhenkilöt on hahmoteltu mielenkiintoisesti." - Antti Oikarinen, Tähtivaeltaja 2/2016

"Leppäsen novellit ovat sujuvasti kirjoitettuja ja erinomaisen lukukelpoisia tarinoita sinälläänkin, ja lukiessa ajoittain tuntuva itseään toistavan tarinan pieni harmitus haihtuu onnistuneesti kirjan viimeisen novellin myötä. Fantasian ystäville erinomainen paketti yhdeksi illaksi. Petri Hiltusen kuvitus on ammattimiehen työtä, ja se vahvistaa lukijan siirtymistä oikealla fiiliksellä outoon ja samalla tutunoloiseen fantasiamaailmaan." - Harri Erkki, Portti 1/2016

Arvostelu Vinttikamarin ikkunassa

Arvostelu Risingshadow'lla

Arvostelu Routakodossa