Jaakko Alamikkula: Praedor - Kuninkaan kotka
ISBN 978-952-5722-53-6 (nid.)
ISBN 978-952-5722-54-3 (epub)
pehmeäkantinen
koko A5 (14,8 cm * 21,0 cm)
sivuja 378
julkaisuvuosi 2019
OVH: 23,50 €

KANSIKUVA (tekijä Petri Hiltunen)


L
OPPUUNMYYTY FYYSISENÄ KIRJANA

Sähkökirja Holvista, Ellibsistä tai Elisa Kirjasta.

Sisällissota riivaa Tutusin valtakuntaa. Kapinoivan herttua Julosin ritarit ja kuninkaan pestaamat palkkasoturit vaeltavat maaseudulla, verenvuodatus ja ryövärit ajavat ihmiset kodeistaan, ja pakolaiset täyttävät pääkaupungin. Vaatimaton Tiramanin kyläpappi Joram koettaa elää jumalansa oppien mukaan, mutta sodan vääryydet herättävät liikaa katkeruutta ja vihaa hänen naapureissaan.

Punaisen kotkan palkkasoturikomppania on päässyt kuninkaan suosioon. Kapteeni Nicar Alda ei kuitenkaan ehdi nauttia menestyksestään, sillä hänellä on edessään vielä hyökkäys kapinallisten hallitsemaan pohjoiseen. Samaan aikaan aseneito Etta koettaa kasvattaa pikkuveljeään kuninkaanlinnassa mutta ajautuu yhä syvemmälle hovin vaarojen verkkoon. Kuninkaan vihollisia jahdatessaan hän löytää vierelleen odottamattoman kumppanin.

Kuninkaan kotka on itsenäinen jatko-osa Koston kukkuloille. Romaani sijoittuu Petri Hiltusen luomaan fantasiamaailmaan Jaconiaan.


Alamikkulalta on aiemmin julkaistu novellit Sankarit antologiassa Kirotun maan kulkijat (Osuuskumma 2014) ja Pelkuri antologiassa Kahden maailman seikkailijat (Vaskikirjat 2018). Hän pitää roolipeliaiheista Monttu-blogia. Kuninkaan kotka alkaa vuodesta 524 Valiarin aikaa ja on osa virallista Praedor-kaanonia.

JACONIAN KARTTA
KIRJAN ARVOSTELUJA:


Oden kirjakerhon videomuotoinen arvostelu

"Alamikkula kirjoittaa kuvailevaa tekstiä ja käyttää tunnelman lisäämiseen paljon vanhahtavaa sanastoa. Toimintakohtaukset, joita on ihan riittävästi, ovat hyvin sommiteltuja ja ottavat ympäristön huomioon. Erityisen mainitsemisen arvoisia on se, kuinka kirjailija käyttää hyväksi jaettua maailmaa ja siinä kollektiivisesti luotuja usean eri tekijän tuottamia yksityiskohtia." - Antti Oikarinen, Tähtivaeltaja 3/2019