Uutisia:


1.3.2018

Praedor-novellikutsuun tuli deadlineen mennessä 21 täysimittaista novellitarjokasta sekä 2 raapaletta. Jokunen saattaa tulla vielä määräajan jälkeenkin. Koska antologiaan mahtuu vain 10-15 novellia, osa tulee väistämättä karsiutumaan. Kiitos kaikille osallistuneille mielenkiintoisista lukuhetkistä!

Seuraavaksi suoritetaan julkaistavien novellien valinta. Kirjoittajille ilmoitetaan mukaanpääsystä viikon sisällä. Sen jälkeen alkaa kustannustoimitus ja novellien työstäminen. Antologia valmistuu vasta kesällä, mutta Ropeconista sitä toivottavasti jo saa.


T. H. Whiten
The Once and Future King on pitkään ollut merkittävin suomentamaton yksittäinen fantasiaromaani. Nyt Vaskikirjat on viimein julkaissut tämän klassikon nimellä Muinainen ja tuleva kuningas. Romaani kertoo kuningas Arthurin tarinan omaperäisesti ja seikkaperäisesti, ja sitä pidetään definitiivisenä Arthur-kirjana. Alkuperäisteosta täydentämässä mukana on myös postuumisti julkaistu Merlynin kirja.

Kirja on nyt tullut painosta. Tilaa omasi suoraan Vaskikirjoilta tai vaadi sitä kirjakauppaasi.


Myös Sakari Peurasen Praedor - Uponneen jumalan uni on valmis ja tilattavissa. Romaani kuuluu Petri Hiltusen luomaan Praedor-fantasiasarjaan ja kertoo seikkailijajoukkion rankasta, vaarallisesta ja epäonnisesta tehtävästä, jossa praedorit yllättäen huomaavat pitelevänsä koko Jaconian kohtaloa käsissään. Käsikirjoitus on Hiltusen tarkistama ja kuuluu Praedor-kaanoniin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen aito mutapaskafantasiaromaani.


Molempia kirjoja voi jo tilata Vaskikirjoilta ohjevähittäishintaa halvemmalla. Hinnat näkyvät kaupassa. Verkkokauppaa ei edelleenkään ole käytettävissä, vaan tilaukset Vaskikirjoille voi tehdä sähköpostilla osoitteeseen info@vaskikirjat.fi .
 

Sekä science fictionin että fantasian suurmestari Ursula K. Le Guin poistui keskuudestamme tammikuussa. Hänen merkitystään spekulatiiviselle fiktiolle on vaikea yliarvioida. Nyt ei ole helppoa sanoa, ketä voisi enää pitää merkittävämpänä elossa olevana spefi-kirjailijana. Vaskikirjoilla oli suuri kunnia olla Le Guinin viimeinen suomalainen kustantaja. Vuonna 2018 on ilmestymässä  hänen romaaninsa Malafrena Jyrki Iivosen kääntämänä, mutta vasta syksymmällä.


Tähän aikaa vuodesta voi vaikuttaa viime vuoden parhaan suomalaisen spefi-novellin valintaan osallistumalla Atorox-palkinnon ehdokasasetteluun. Eiköhän Varjojen lumossa ole jotain äänestämisen arvoista.


Suomen Kirjankustantajien yhteinen verkkokirjakauppa Kirjapuoti ei näillä näkymin enää nouse pystyyn. Jos haluat tilata kirjoja suoraan Vaskikirjoilta, tilaukset on lähetettävä sähköpostilla (info@vaskikirjat.fi). Kerro, mitä tilaat, sekä osoitteesi ja mielellään myös puhelinnumerosi. Saat vastauspostissa tilinumeron, jonne voit maksaa tilauksesi. Tilauksissa ovat voimassa kaupan hinnat, joihin sisältyvät postituskulut.


Vaskikirjojen palautelomake on poistettu käytöstä erittäin runsaan roskapostivyöryn takia. Palautetta voi lähettää normaaliin sähköpostiin (info@vaskikirjat.fi).


Vaskikirjojen Facebook-sivua kannattaa käydä tykkäämässä, koska sielläkin julkaistaan tuoreimmat uutiset kustantamon toiminnasta.TULEVIA TAPAHTUMIA 2018

KauhuCon Helsingissä 7.-8. huhtikuuta


Finncon Turussa 14.-15. heinäkuuta


Ropecon Helsingissä 27.-29. heinäkuuta